Maakleerfest

28 september 2025 - Leuven, België

Vandaag was het zover: we moesten meehelpen bij Maakleerfest. Iedereen kreeg twee shiften van telkens twee uur. Mijn vriendin en ik begonnen om 14u. Tijdens onze eerste shift mochten we bezoekers ontvangen en hen de weg wijzen, bijvoorbeeld naar de toiletten. Onze tweede shift zou eigenlijk achter de bar zijn, maar jammer genoeg konden we dat niet doen omdat ik zoveel pijn had aan mijn voet dat we zelfs naar de spoed moesten.

Wat is Maakleerfest eigenlijk?
Maakleerfest is een Leuvens festival waar allerlei organisaties, makers en creatieve mensen samenkomen om hun ideeën en projecten te tonen. Het is een evenement dat draait rond creativiteit, samenwerken en leren van elkaar. Er zijn workshops, demo’s, ontmoetingsplekken en kraampjes waar bezoekers zelf iets kunnen kopen. De sfeer is heel open en iedereen is super vriendelijk en behulpzaam.

In mijn eerste shift hielp ik bezoekers met de weg naar het toilet. Dat was makkelijk, maar beetje saaiiEigenlijk zou ik daarna ook achter de bar meehelpen, maar dat is er dus niet van gekomen door mijn voetblessure.

mijn reflectie

Ik vond het evenement op zich best leuk en ik waardeer echt wat de mensen er allemaal doen. Iedereen is creatief en enthousiast, en dat geeft een warme sfeer. Toch vond ik het ook een beetje saai omdat er voor ons als vrijwilligers niet superveel te doen was. Het was meer rustig aanwezig zijn dan actief bezig zijn. Maar alsnog ben ik blij dat ik het heb meegemaakt, want je ziet van dichtbij hoe zo’n festival wordt georganiseerd. op de fotos zie je ook nog een deel voorbereiding waar w het spandoek waren aaan het schilderen en spiegels die we zelf hebben versierd.

Afbeelding(5)(1)Afbeelding(8)Afbeelding(1)(2)Afbeelding(3)(1)Afbeelding(4)(1)